Tuesday, December 27, 2011

Nafsu Muka Buku

38 comments
Lagu Cinta Muka Buku memang best, bila dengar boleh berbunga-bunga dibuatnya, rasa cam happy, bahagia jer..haha TAPI realitinya tidak seindah lagu. Banyak perkara-perkara yang negatif, berpunca daripada Facebook. Rogol, zina, penipuan duit, keldai dadah dan banyak lagi. Korang pun tau kut, gurl sekarang pun dah lebih berhati-hati dengan Facebook. Dulu senang jer aku nak add, tapi sekarang, bukan main susah lagi.. haha :p

Video lagu kat bawah ni dishare oleh lebih 4 orang kawan aku, lagu cinta muka buku tapi lirik dia diubah. Tahniah la aku ucapkan pada mereka yang berusaha untuk buat video ni dan "membetulkan" lirik lagu cinta muka buku..


Saturday, December 24, 2011

Lirik lagu Bruno Mars yang menyesatkan

67 comments
Entri kali ni, bukan pasal video, tapi berkenaan lirik lagu Bruno Mars yang boleh menyesatkan. Mungkin sesetengah orang nyanyi jer tapi tak paham pun maksudnya dan ada juga yang bagi alasan, nyanyi jer, takde niat pun. hehe Ni lirik yang aku maksudkan tu:


Berhati-hati la dalam mengambil sesuatu tindakan tu (nyanyi,makan,bergaul dan lain-lain). Apa yang aku perhatikan, tindakan kebanyakkan orang bergantung pada persekitarannya walaupun dia tahu yang benda tu haram atau memudaratkan. Rujukan pertama=masyarakat, ilmu dijadikan rujukan yang kebeberapa belas. Contohnya banyak, antaranya rokok dan minuman bergas.

Friday, December 23, 2011

KPoP versi Jawa

33 comments
Ada beberapa respon yang aku terima mengatakan blog ni banyak video. Sebabnya, di Facebook, video lebih mudah untuk menjadi viral dan seperti yang diketahui, entri-entri kat blog ni berpandukan item-item viral yang dikongsikan difacebook.

Video kat bawah ni ialah video lagu satu kumpulan jawa, isinya lebih kepada keagamaan tapi yang paling menarik pengaruh Kpop dalam video ni. Memula tengok, macam kelakar gak..eheh tapi isi lagu yang disampaikan tu lebih bermakna kut berbanding kPop tu sendiri..haha :p Kepada peminat kpop, jangan mare... :p layan...

Thursday, December 22, 2011

Penjelasan Panglima Parodi. Puuiiii!!!

18 comments
Sila refer entri yang sebelum ni untuk menonton klip video parodi tersebut. Mungkin disebabkan terdapat salah faham, mereka tampil untuk membuat penjelasan berkenaan video yang mereka hasilkan tersebut. Just for entertainment katanya. Harap mereka tak berhenti wat video-video sebegitu sebab memang menghiburkan pun..hehe


Kepada pihak-pihak yang terasa, jangan la serius-serius sangat.. Hiburan jer kut.. Kalo layan politik jer, bosan gak..huhu

Tuesday, December 20, 2011

Peperangan Ludah Meludah. Puiiiii!!!!!

17 comments
Aku kalo bab-bab politik, aku suka ambil tahu jer, tapi tak ambil kisah sangat. Ada beberapa kawan aku share video kat bawah ni. Respon pemuda UMNO kalau tak silap berkenaan insiden sekumpulan mahasiswa menurunkan bendera PM di PWTC. Bukan main melenting lagi diorang, rilek-rilek sudeh.... :p

 

Video yang kat bawah ni pulak aku tak pasti siapa yang buat, tapi rasanya mahasiswa gak ni. Memang sengal! haha lawak aku tengok.. puiiiiiiii!!!!!!!!!
 

Monday, December 19, 2011

I've been proposed & I'm engaged :D

42 comments
Tajuk diatas tiada kene mengena dengan aku :p Video ni telah dishare oleh lebih 7 kawan aku di Facebook, video berkenaan cerita seorang gadis yang baru berusia 19 tahun dan bertunang dengan orang yang tidak dikenali rapat olehnya. Best gak la video ni, berbunga-bunga hati dibuatnya.. haha :p

 

Sunday, December 18, 2011

Bagaimana mata anda ditipu dan dimanipulasikan

12 comments
Pertamanya, sori sebab dah 2-3 hari tak update blog. Bukan apa, takde content viral yang sesuai. Yang ada pun tentang perkahwinan luar tabii seorang anak melayu tapi aku taknak cerita pasal tu sebab bagi aku, perkara-perkara yang negatif macam tu takde faedah pun untuk dikongsikan. Contohnya macam berita-berita kes pembuangan bayi yang selalu kita dengar, mungkin pada awal mulanya cerita macam ni diorang kata "ambil pengajaran" tapi sama jer, malah lebih teruk. Kebanjiran berita sebegini sebenarnya membuatkan perkara yang pelik seperti pembuangan bayi tu satu perkara "biasa" dan perkara yang biasa akan lebih mudah diterima ramai.

Sebelum ni aku ada cerita tentang bagaimana lidah anda ditipu (boleh terima minuman yang mengandungi terlalu banyak gula) dan untuk entri kali ni pulak aku nak share satu video yang mendedahkan bagaimana mata korang boleh ditipu dan dimanipulasi. Video ni takde siapa pun yang share kat facebook aku tapi aku rasakan ianya sesuatu yang patut dikongsikan bersama.

 

Thursday, December 15, 2011

Oley! - MatLuthfi mengOleykan Bob Lokman :p

27 comments
Tadi aku layan facebook, ada 2 orang kawan aku yang share video sama, tajuknya oley! tapi aku tak amik tau lagi, tapi petang ni aku tengok dah 4 orang share. Mesti video ni sesuatu yang bernilai untuk dilihat, aku pun open la video. Video baru lagi tapi statistik die..


View baru 300 tapi yang like dah hampir 3000 haha :p (sebenarnya youtube memang akan berhenti update view sampai 300 untuk video baru sehingga tempoh masa yang tertentu)

Video ni memang terbaik dari segi kualiti gambar, cara penceritaan dan yang lebih penting, pengisian. Ada Bob Lokman tu...rindu nak tengok gelagat dia, akhirnya keluar juga walaupun ni just satu filem pendek. Filem pendek ni turut menampilkan si sengal MatLuthfi. Layan..

Pembatalan Kupon Double Zinger Burger KFC

17 comments
Isu tentang pembatalan kupon double zinger burger kfc memang tengah banyak diperkatakan di Facebook. Offer ni dibukak tak sampai 24jam walaupun kupon tu sah sehingga 15 januari. Mungkin kerana permintaan yang terlalu banyak, KFC terpaksa untuk membatalkannya.



Berikut pula pengumuman KFC melalui Facebook. Katanya stock dah habis, tapi aku rasa ianya lebih pada

Tuesday, December 13, 2011

Buang Ovari Kerana Makanan Segera dan Air Gas

33 comments
Cuba bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula di rumah kemudian minum, mesti termuntah. Tapi cuba tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais! Wahh!

Bagi setin air Coke, kandungan gulanya adalah sebanyak 18 sudu teh.

Sebenarnya, seorang jer kawan aku yang share tentang gambar ni tapi aku rasakan perkara ni patut dikongsikan dengan korang semua. Air gas, memang best tapi rasanya semua tahu tentang betapa tidak sihatnya minum air gas. Ada kau kisah? 

Monday, December 12, 2011

Video yang telah didelete oleh Facebook dan Youtube

19 comments
Video ni telah dishare oleh lebih 4 rakan aku di Facebook tapi yang peliknya, video ni menggunakan bahasa yang aku tak paham (dan rakan-rakan aku juga rasanya) malah tiada juga subtitle. Tapi ianya berjaya menyentuh hati ramai orang.


Video tentang situasi hidup sahabat dan saudara kita di Palestin. Doakan mereka tabah menghadapi segala apa yang berlaku dan aku percaya, satu hari nanti, keadaan akan berubah. Syukur dengan keadaan kita di nusantara ni tapi sedarlah, keadaan sekelip mata jer boleh bertukar. Just bersedia mental, fizikal dan yang lebih utama, rohani.

Sunday, December 11, 2011

Musim Hudud - Sembang Rakyat

24 comments
Video ni telah disharekan lebih daripada 7 kawan aku. Ramai gila yang share tak puas hati tentang video ni, daripada yang alim-alim kepada yang tak berapa alim, semuanya sepakat, sesuara mengutuk video ni. Video berkenaan undang-undang Islam dan politik di Malaysia. Korang tengok la sendiri

 

Aku tak berminat sebenarnya dengan benda-benda yang membabitkan politik, mengarut jer sume ni..haha Demokrasi bagi aku

Friday, December 9, 2011

Gerhana Bulan Penuh - 10/12/11

66 comments
Gerhana bulan penuh akan berlaku esok 10 disember 2011, rasanya ramai dah yang tau pasal fenomena alam ni. Topik ni dah menjadi trending di facebook dan rasanya, esok akan lebih ramai yang akan memperkatakan tentang perkara in.

Tahun ni, special sikit sebab gerhana bulan berlaku 2 kali di bumi nusantara. 1st time masa bulan jun 2011, pada waktu tu, gerhana penuh berlaku waktu pagi. Pukul 4-5 pagi kalau tak silap, ramai yang tido time tu, tapi kali ni, rasanya semua takde masalah nak tengok fenomena gerhana ni sebab gerhana penuh akan berlaku pada pukul 10 malam.

Kalau langit cerah, boleh tengok bulan macam ni.
Selepas berlaku gerhana bulan pada bulan Jun haritu, ada pihak mendakwa

Wednesday, December 7, 2011

Naruto Shippuden: Dreamers Fight - Naruto Live Action Video

35 comments
Memang terbaik, dah lama aku mengidam nak tengok naruto live action akhirnya, ada fan yang berbakat macam ni, Video ni dishare oleh lebih 2 kawan aku, video baru 2 bulan lebih, tapi dah 2 juta view. Video battle antara Naruto Vs Rock Lee. Bila la agaknya diorang nak wat video pasal Itachi lak :p Layan..




P/s: Mengenai contest, aku dah senarai pendekkan beberapa penyertaan. Aku pilih mengikut entri yang lain dari yang lain dan menepati syarat (Gambar dan backlink). Berikut ialah senarai tersebut:

Tuesday, December 6, 2011

Muslim Pray @ Airport, Let the Conversation Begin

8 comments
Arini, de 2 orang kawan aku share video kat bawah ni. Video pendek, seminit lebih jer. Korang layan la, aku tak berapa sihat nak tulis panjang-panjang harini :p Layan..



Monday, December 5, 2011

Contest Trafik Free - Tamat!

31 comments
Secara rasminya, contest trafik free yang aku anjurkan bermula pada 29  November sehingga harini, 5 Disember tamat. Terdapat lebih kurang 46 penyertaan, satu angka yang aku rasa cukup banyak. Terima kasih pada semua yang menyertai.

Macam-macam ragam entri yang join, ada yang ngarut :p ada yang best, ada blog tu aku rase tak perlu join pun, sebab trafik dia memang dah banyak (alexa 150k). Anyway, aku memang amat menghargai semua penyertaan dan berkemungkinan nak menambah slot pemenang nanti. 

Berikut ialah senarai link peserta:

Saturday, December 3, 2011

Ustaz Azhar Idrus - Lawok!

34 comments
Sebenarnya video-video tentang ustaz ni dah lama dah orang duk share, sampai sekarang, still ramai lagi kekawan aku dok share ceramah-cerama ustaz ni. Aku jer yang baru try layan..haha Ustaz ni memang best, lawak dan spontan. Patut la view ceramah dia kat youtube ada yang dah beratus-ratus ribu. Ni video ceramah dia yang 1st aku layan dan menyebabkan aku ketagih ngan ceramah dia :p layan..


Thursday, December 1, 2011

Sejernih Sinar Matamu

24 comments
Arini, ada 3 kawan aku share benda sama so maybe video ni sesuatu yang interesting. Aku pun layan la video ni, ingatkan seminit dua jer, rupanya 20 minit lebih. Tapi video ni menarik dan bermotivasi, so aku takde masalah nak habiskan video ni :p Video tentang Prof Dr Mahaya, perjalanan hidup, family, dan motivasi. Layan..