Monday, January 2, 2012

Perhimpunan Mahasiswa 1 Januari 2012 - UPSI

Peh, dah lama tak update blog...haha :p Sorry kepada yang menunggu entri terbaru, aku busy sket la beberapa hari ni. Berbalik kepada entri ni, satu topik boring lagi untuk aku, apa lagi, kalau bukan politik..haha tapi dah lebih dari 2 kawan aku share video ni, aku pun bagi la peluang untuk menonton. Time tengok tu, ada la beberapa perkara yang terlintas difikiran..hehe korang tengoklah dulu, video perhimpunan mahasiswa yang kemudiannya cuba disuraikan oleh polis.

 

Sekali lagi diingatkan, aku neutral. Takde meihak kepada sesiapa. Kat video tu, aku perasan ada la sekumpulan awek bertudung labuh (calon-calon buat bini :p) sama macam time perhimpunan Bersih 2.0. Yang menjadi persoalan aku, asal la diorang join benda-benda macam ni.. Mungkinkah mereka beranggapan bahawa ni satu perjuangan untuk menentang kezaliman? Aku tak tau, tapi tak sedap mata aku melihat mereka disana..huhu

Ramai yang berdarah, tapi kalau nak salahkan polis, aku rasa tak patut kut.. Polis pun manusia, ada emosi.. Kalo dah kena provok, sape yang tak marah? Polis menjalankan tugasnya dan memang tu lah peranan polis. Mengikut arahan dan melaksanakan tugas. Bukan kata aku sokong polis, tapi dah memang tu kerja dia, nak wat camne? ntah-ntah, dia pun taknak sebenarnya wat kerja camtu, tapi nak wat camne, kerja atau tak dapat makan, tanggung keluarga, bayar duit kereta dan lain-lain. Tak salah rasanya kalo aku katakan, anggota polis ni sebenarnya dibawah kawalan sesuatu.

Korang perasan tak, taun ni, 2012. Banyak pilihanraya yang akan diadakan diseluruh dunia? Malaysia, Us, Negara-negara timur tengah, Rusia pun kalo tak silap (pilihanraya presiden) dan lain-lain. Mesti lagi banyak perhimpunan taun ni...huhu

Anyway, selamat tahun baru 2012 dan good luck semua!

27 comments:

Anonymous said...

mahasiswa di Malaysia skg terikut-ikut budaya barat yang sangat menitikberatkan soal kebebasan sehingga menyebabkan demonstrasi menjadi medan berdarah, walhal kebebasan ada batasnya, xperlulah mahasiswa melawan pihak polis kerana mereka hanya menjalankan tugas utk meleraikan kekecohan...ish3

Ino said...

Seharusnya ambil yang positiv dan jangan ambil yang negativ nanti akan merusak negara kita... betul ga?

RSI SAKINAH MOJOKERTO said...

RUMAH SAKIT ISLAM SAKINAH MOJOKERTO
Jalan RA Basuni 12 Sooko
Kabupaten Mojokerto
Jawa Timur indonesia
Phone: (0321) 321922, 326991, 329669. Sms:085648280307
Fax: (0321) 329670
Email: rsisakinah@telkom.net

eddy said...

Nice Blog....

see my site

outbound di malang said...

Kunci keberhasilan adalah menanamkan kebiasaan sepanjang hidup Anda untuk melakukan hal - hal yang Anda takuti.
tetap semangat tinggi untuk jalani hari ini ya gan ! ditunggu kunjungannya :D

syahnaz said...

follow. salam perkenalan.
http://kliktekan.blogspot.com/

Global Products & Services Review said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

pemudarumput said...

mungkin saudara x belajar kat malaysia xtahu keadaan sebenar kat msia mcm mana.. AUKU PEMUSNAH IDEALISME MAHASISWA

outbound Malang said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
jujur dalam segala hal tidak akan mengubah duniamu menjadi buruk ,.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

Nur Ezqy said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.50/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

AwieKashi said...

ada je ye? hurmm...

yadi said...

salam kenal gan.,, ikut nyimak artikelnya, tahnks

Leadership Developmant Training said...

nice blog :)

salam kenal dari kami outbond di malang :)
jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

place of windi said...

wah seru nih
coba temukan tulisanmu di http://windidwifirlyani.blogspot.com/

agus salam said...

selamat pagi gan..
kunjungan perdana nih..

ramdani rahman said...

nice post sob..
artikelnya bagus

septiandi said...

artikelnya sangat bagus dan sangat bermanfaat, makasih
semoga sukses saja..

obat alami anak said...

artikel yang bagus
thanks for sharing

aditya_arif said...

informasi yg sngt mnarik!

ringgo rahman said...

makasih infonya,sangat bermanfaat sekali

khoirul said...

siip deh,,sangat menarik,makasih dan sukses slalu,,

abdul malik said...

kunjungan siang gan,,
infonya kerren..

Jadwal Info said...

wew menarik artikelnya keren bagus salam kenal gan dari nubitol

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

bodet bey said...

terima kasih atas info yang sangat unik dan beda ini

Obat Tradisional Yang Sangat Efektif Menyembuhkan Penyakit Hepatitis

bodet bey said...

terimakasih infonya !! sukses selalu dengan karyamu

obat-herpes-yang-halal-dan-ampuh

bodet bey said...

Terima kasih informasinya lumayan bisa menambah wawasan :*

Obat Panu Yang Paling Manjur Sedunia

Post a Comment