Tuesday, December 27, 2011

Nafsu Muka Buku

Lagu Cinta Muka Buku memang best, bila dengar boleh berbunga-bunga dibuatnya, rasa cam happy, bahagia jer..haha TAPI realitinya tidak seindah lagu. Banyak perkara-perkara yang negatif, berpunca daripada Facebook. Rogol, zina, penipuan duit, keldai dadah dan banyak lagi. Korang pun tau kut, gurl sekarang pun dah lebih berhati-hati dengan Facebook. Dulu senang jer aku nak add, tapi sekarang, bukan main susah lagi.. haha :p

Video lagu kat bawah ni dishare oleh lebih 4 orang kawan aku, lagu cinta muka buku tapi lirik dia diubah. Tahniah la aku ucapkan pada mereka yang berusaha untuk buat video ni dan "membetulkan" lirik lagu cinta muka buku..



Best? Lirik dia dah ok, tapi nyanyian dia kurang sket, terlalu control suara dan pitching lari sket sana sini..haha macam pengkritik lak:p

38 comments:

Bulan Syurga Firdausi said...

:) entry yg bgs.....

Anonymous said...

like this version !

sLpmEpLz™ said...

nampak liriknya kt fb. ad vid rupanya :D

Miss Hazqira said...

suka sangat. makna yg mendalam :)

Semut Senyum said...

heheh... dah dengar dah... nice lyric... =)

SheyPull said...

aku suke lirik dia...:)


JOM singgah blog saya nak? Ade cite best...Bencana atau Musibah di TERENGGANU?

Sam D. said...

THANK You for visiting! Keep in touch :-)

hati♡ said...

LIKE! ^_^v

♥CIK SHA♥ said...

lirik boleh tahan bagus..^_^


tp macam avi cakap la..saye pun dengar die nyanyi mcm meleret je..ehe..nak jd pengkritik jugak tu..;p

smile_gurlz said...

teringin nak dengar lagu ni

mushroom farah said...

bagus betul lirik dia..:)

C i k P i p i T e m b a m said...

haha betul gak en

pencinta_syahid94 said...

salam..
mumtaz!!
bdk sek ana ada cdg nak buat..
tp x sempat c0z nk study utk spm..
bguslah ade yg sedar...

Andrian said...

Kunjungan balik...
trima kasih telah berkunjung ke blog http://www.flora-fauna.blogspot.com/
ditunggu kunjungan baliknya :)

Ain Dzaya said...

hai avi..pestime ain datang cinie..hehew
dah rasa macam masuk belog mat lufti la pulak...
blog yg berani..like!

Kiat Bahagia said...

Nice posting

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

pelik la.
kenapa ramai yg mempertikaikan lagu cinta muka buku ni eh?
ramai kot yg ubah2 lagu ni. lagu lain takde pun org nak pertikai sgt...huhuhuhu

Nhae said...

follow back yea....
nice...

chii said...

penangn lagu cinta muka buku ni mmg kuat..sampai banyak sgt versi yg muncul dari versi asal..hehe

Tantan said...

follow back blog saya ya
http://www.allaboutantan.blogspot.com/
thanks :)

Florist Semarang said...

Hello, visit me in here... thanx :)

Ain Dzaya said...

tak salah la kan kalau ain ta ske lagu nie..

Rara Nasuha said...

hehe ,. cinta muka buku :P

btw, Happy New Year :D

Lili Yoanda Noris said...

Assalamu'alaykum
mampir ye ... =)

Giler Sejuk said...

ok lah...boleh didengar..

Benyamin said...

template blog nya bagguusss
nice blog
visit + follow back me yeahhh
http://benyaminginting.blogspot.com/

anak-jelex said...

kunjungan hangat.. kunjung balik ya. jangan lupa follownya.. :D

wawank user said...

realy amazing blog

visited tips dan trik

khpk said...

http://www.friendspassion.com

Nur Ezqy said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.50/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

Jefry said...

melalui youtube siapapun sekarang bisa jadi bintang populer ya..

OKB said...

siang gan..
ijin nyimak nih..

almadi said...

nice share ghan :)

selvi rahmayanti said...

kunjungan siang,,,,,
terimakasih atas semua informasinya yang sangat bermanfaat,,,,

ramdani rahman said...

nice share nih,
keep posting sob

aditya_arif said...

good post brother..
ditunggu artikel selanjutnya..

septiandi said...

Nice blog,
ane tunggu postingan lainnya

Post a Comment