Saturday, December 3, 2011

Ustaz Azhar Idrus - Lawok!

Sebenarnya video-video tentang ustaz ni dah lama dah orang duk share, sampai sekarang, still ramai lagi kekawan aku dok share ceramah-cerama ustaz ni. Aku jer yang baru try layan..haha Ustaz ni memang best, lawak dan spontan. Patut la view ceramah dia kat youtube ada yang dah beratus-ratus ribu. Ni video ceramah dia yang 1st aku layan dan menyebabkan aku ketagih ngan ceramah dia :p layan..


Cara Ustaz ni bagi ceramah mungkin kasar sikit la bagi sesetengah orang, tapi bagi aku, cara yang macam ni lebih dekat di hati. Kalau khutbah jumaat camni kan bagus, takde la ramai sangat orang tidur kat masjid. haha :p Cara khutbah jumaat yang disampaikan dikebanyakan masjid di Malaysia ni memang bosan. Takde soul, tak feeling. Just baca teks dengan nada yang hampir sama.

Aku rasa, programer pun ada yang mampu nak buat software untuk baca teks khutbah seperti style kebanyakan khatib-khatib, tapi tu la..takde soul. Aku lebih suka kalau khutbah disampaikan tanpa terlalu membaca teks tapi lebih spontan dan bila spontan, kalau khutbah tu memberi teguran, pasti lebih terasa dan terkesan...

34 comments:

kakak said...

Ustaz Azhar memang ceramah best.. Ustaz Kazim pun best jugak.. Lawak lembut tapi pedas jugak menusuk kalbu huhu.. Kalau ustaz Azhar ni yang paling sy suke dengar penjelasan die tentang maksud setiap ayat dalam ayat seribu dinar. fuh ..

blogtilldrop said...

memang sangat best,, bermakna,, tawa dalam sindiran...

BSBR ;D said...

seriously , memang best . hee , dah lama follow ceramah dia :)

Ieja said...

ustaz azhar mmg best..suka dgr ceramah dia..lawak dan x bosan.walaupon kdg2 tu ada perkataan yang x paham tp yg pasti ceramah dia best :)

Cikbelog said...

ceramah ustaz azhar memang sangat best.. Semalam pergi tempat dye ceramah.. ramai remaja n bdk2 muda dtg.. terkejut jugak. Jarang tengok budak2 skrg nk prgi tmpat ceramah. pndekatan yng digunakan ustaz mmg kebanyakan nya digemari oleh remaja. :)

Nalisa Syahira said...

dia ni mmg sempoi hbis , haha , baru knl dia thun ni jgk , tgk kat fb , hehe ,

khairul said...

rock la ustat ni

mikeyvio said...

hee~ ska gak tgk vid dia. cma x fhm dia ckp bhsa klnatan. huhu..

n!cK said...

saye pon slalu nengok video2 ustaz azhar..mmg lawok..tp ade pengajaran..:)

ajdin said...

memang best...

EndyScenes said...

terbaik

nor aqilah said...

ustaz kazim elias pn bestt juge . lawak :)) ^^
nanti dorang berdua bergandingan berdua berceramah kt Pusat Pendidikan Al-Barakah kat Manjoi , Ipoh , Perak :) heee ~ dtg laaa :)

mikexplorer said...

Happy Weekend to you my friend..

Bulan Syurga Firdaus said...

sy suke sgt dgr ceramah ustaz ni :) memg best!!!!

::cik asha:: said...

best la ustaz ni..hihi..
1st time ni dgr ceramah dye..

KinosKoko said...

yup..syok dengar..x bosan..

♥♥ arabella ♥♥ said...

best2 hihi..tengs 4 sharing :)

RozectLyantie said...

SETUJU sgt2. Ceramah2 yang Ustaz Azhar beri memang lawak. A.k.a terkena batang hidung sendiri. Tapi tetap nk gelak dan menjadi pengajaran secara halus dan meresap jiwa. :D

sHe_fHa said...

was here :)

rezz85 said...

cube try dngr ceramah ustaz kazim plak,,, best gak,,,,,,,,,,

Bidadari Syurga said...

best awak ceramah dia... saya nak cari kalau ada buku dia kat kedai bukulah mcm nie...

GKA said...

GKa pon layan dah jugakk..tapi jgn dengar lawak saja,dengan ape yg disampaikan gak k

Republic said...

kalau ada ramai macam beliau meriah ceramah agama kita...

EZAN IDMA said...

best ustaz nii

andreas fafandreo said...

keep posting!

budakampung said...

mmg sempoi la ustaz azhar~!hahaha

djawa said...

terima kasih sekali atas videonya., saya suka sekali mendengarkannya., salam., :)

soooooour said...

mmg layan ustaz ni..hahaha

Edy Fee said...

muke pon mcm sempoi...hahahha gelak je lebih nnt

~Areep~ said...

ceramoh ustaz azhar tak kasar sebenarnya.. memang orang terengganu cakak gitu.... ambe org ganu, nok royak buwi..

muar said...

terbaek ! :D

cik kinchnaf said...

sangat bersetuju.. saye juga suke mendengar ceramah ustaz idrus.. tak pernah boring kan ;))

Dato' Dr. Nurul 'Afifah :) said...

ustaz azhar memang best~ terbaik!

zaitun @ kak tun said...

ustaz azhar memang best..dan beliau juga seorg photographer yg bagus!

Post a Comment