Thursday, December 1, 2011

Sejernih Sinar Matamu

Arini, ada 3 kawan aku share benda sama so maybe video ni sesuatu yang interesting. Aku pun layan la video ni, ingatkan seminit dua jer, rupanya 20 minit lebih. Tapi video ni menarik dan bermotivasi, so aku takde masalah nak habiskan video ni :p Video tentang Prof Dr Mahaya, perjalanan hidup, family, dan motivasi. Layan..


Ada satu qoute beliau, "Bila kita kejar dunia, dunia menghina kita. Tapi kalau kita kejar akhirat, dunia kejar kita" Macam kita tumpukan akhirat, secara automatik, kita dapat dunia. Berlainan konsep dengan Mengejar dunia dan akhirat sekali. Logik ker untuk dunia datang pada kita secara automatik? hehe korang pikir la sendiri, tapi sesungguhnya pemikiran manusia itu terbatas... (^_^)


Semoga prof mendapat tempat dikalangan orang-orang yang beriman. Amin..

24 comments:

syifaa said...

amin.... wah....reaaaaalllllllly nice entri... suka.... =) thanks for sharing ya...

IMANIS AINI said...

saya dah tengok video ni.. and the fact saya nangis sebb tersentuh.. :) thanks sharing to everyone.. Prof Dr Muhaya can be inspired person :) and rajin2 lh dengar slot dr muhaya, islam itu indah di ikim hari rabu 10pg.. :) sharing is caring

waiBee tokey aiskrim said...

haa, ayah saya fan Dr Muhaya ni. slalu follow talk dr kat IKIM.fm

terapi qolbu said...

iya siapa yang membutuhkan yang dibutuhkan menjauhi, siapa yang banyak melepaskan dia banyak mendapatkan

Bulan Syurga Firdaus said...

bgs3 hehehehe

Aida Omar said...

hari tu tgk cerita nie dekat tv3 sangat best..
pasal pekerjaan doktor.

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

follow me back yaw !!

Deganshah Putra said...

thanx dah share video y sob

Lia Irdelia said...

haha,
nice sharing!.. :)

edi kurniawan said...

sangat bagus, dan menginspirasi.

Doni Punya Blog said...

Nice blogg..
Keep Share...
Kunjungi juga yah Web Flash saia Printing Machine.

Harun Ar said...

Assalamu Alaikum, Saya terharu melihat tayangan video ini. Terima Kasih

Aiediey said...

seriously best vid ni. sangat tersentuh. :)

atiqa aris said...

selalu tengok die ni kat astro:)

finance blog said...

nice post...:)

mariya bent music said...

posting yang sangat mendidik dan memberi pelajaran seperti apa makna hidup sesungguhnya....I'am lovin it...!!!

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. jemput singgah blog hamba (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman hamba kembara ke 46 buah negara.. :)

Lyeanna Wana said...

hye.. sy singgah sini..BTW, nice video lah

Mknace said...

:) :) :)
i'm back
terbaeekkk!!!!
jengjalan dari mknace unlimited

Zh!nTho said...

bagus artikel nya

Run Away said...

nice sharing...;d.../folow sini balik...;d

aman noris said...

follow me back... ^_^

Tiva Fatimah Keizer said...

blogwalking...

ninOS_n9n said...

mantabs.... like this.... artikel n video nya.... :)

Post a Comment