Tuesday, December 13, 2011

Buang Ovari Kerana Makanan Segera dan Air Gas

Cuba bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula di rumah kemudian minum, mesti termuntah. Tapi cuba tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais! Wahh!

Bagi setin air Coke, kandungan gulanya adalah sebanyak 18 sudu teh.

Sebenarnya, seorang jer kawan aku yang share tentang gambar ni tapi aku rasakan perkara ni patut dikongsikan dengan korang semua. Air gas, memang best tapi rasanya semua tahu tentang betapa tidak sihatnya minum air gas. Ada kau kisah? 


Ada aku kisah? Lidah kita ditipu sedangkan air gas tu bukanlah minuman yang sedap (terlalu banyak gula) tapi ramai antara kita yang amik tak kisah. Merelakan diri ditipu dan diperbodohkan. Ada ilmu dan pengetahuan tapi lebih relah jadi bodoh. Penipuan berleluasa (lidah, mata, telinga, hati dll)  semua tidak terlepas tapi malangnya di zaman yang serba moden dan maju ni, walaupun statistik SPM semakin tahun semakin menunjukkan peningkatan, malangnya ramai yang gagal untuk menilai dan berpikir dengan baik. 

Disangkakan syurga padahal neraka, disangkakan neraka padahal syurga

33 comments:

Qil_H0shi said...

thanz 4 sharing.,lau x.,still xsedar2.,syg ovari.,hexz

nursyaza said...

tq for sharing this.. =)

suzie rahman said...

aku kesah.hiii thx 4 sharing.hav a nice day.

Miss Xyz said...

sye mmg x suke minum air gas.. tp tang fast food tu.. ghahaha XD

threex-hans.com said...

nice for share!!!

jiranpermai said...

Assalammualaikum..thankksss sbb post bnd camni..sbb benda2 camni smua org xsdar..huhuhu..takot lak bile kenangkan dah minum byk air gas.huuuu dah makan megi byk..uuuhhu..

n!cK said...

owhh seremm....terus pegang ovari..ehhhh~~~hahahha

ivonk11 said...

berkunjung :)

UsFxTrading said...

nice info

Cahaya Qaseh said...

cahaya pun penah dpt email ni...

seb baik cahaya x suke air gas... >_<

rRedice said...

mungkin juga disebabkan tuala wanita@pad yg kita gunakan saban bulan... pad tersebut dibuat drpd kertas recycle,serbuk kayu@pulpa yg telah melalui proses pelunturan dan pelembutan. Maka terhasillah pad2 yg ada dipasaran. Tabiat makanan juga memanglah amat mempengaruhi kesihatan.

http://rredice.blogspot.com/

BeloG MTT said...

Bahaya juga fast food ni kann.. Nak kurang kan lah macam nihh.. Risau pulak MTT.. Thanks for sharing ya~ :)

iszieylyanziy said...

bahaya makanan segera

Tuas Media said...

informasi yang menarik sangat. :)

fany wany said...

ok lepas ni tak nak makan fast food lagi =="

Abu Huzaifah said...

nice sharing :D

zaty said...

kenyataan mmg menakutkan.lpsni kena kurgkan ais gas,x ambik lgsung pn ok. :)

intan said...

thanks for sharing ^^

whitecappuccino said...

Dahsyat! takotnyaaa!

yeas el said...

Dulu mmg suka minum air Coke , huhuu =,=

tp skarang mcm-mcm info yg menakutkan pasal Coke .

DAH BERHENTI minum !

;) Heeee .

MaYa MustWany said...

thanks for this info
nasib baik ler mas tak suka minum air bergas..
makanan segera pun jarang.

syahroyni said...

waw.
nice info sob.
air gas memang gak bagus bagi tubuh kita.
bahkan air gas menyebabkan keropos gigi.

Madiana Mohd said...

nice info....mmg xske air gas..huhu

GKA said...

erkkk...tq 4 info

KinosKoko said...

ngah berusaha mengurangkan minum air gas..huhu

Cahaya said...

singgah sini baca entri..

CAHAYA BISIKAN said...

menakutkan..daa betul sgt daa nie..kan??wakaka

GreenAppleKu.com said...

Memang x suka air gas dan fast food. : )

kayrul-shah said...

dahsyat jugak kesan minum coke dan makanan segera nie...thanks ye share info nie

fana syakila said...

Kunjungan balas...thanks for visit my belog...bagus infonye...teruskan..akan sentisa menjenguknye..hehe:)

Cik tikah said...

oh, bahaya2. kena jaga kesihatan la

Cebisan Soul said...

Thx sharing.

hairil said...

bg ak.. pempuan tu cakap xder fakta.. x baper logis.. pempuan tu just tgk org sakit n buat andaian pesakit di katil sebelah dia buat pembedahan pembuangan ovari... saper pempuan tu? doktor? snurses?? kalo org awam yg tgk skt org lain, dia mesti goreng... xder bendanya dia tengok report doktor yg cakap punca dia makan fast food.. ak as pekerja kesihatn, xderlak kalo atropic pregnancy kene buang rahim, just doktor akan buang kandungan diluar rahim n pempuan tu boleh mengandung balik.... tu yg ebetulnya... so kwan2, jangan percaya bulat2 benda yg xder fakta k..bg ak.. fast food n air gas mmg xbgus utk kshtan..

Post a Comment