Monday, December 12, 2011

Video yang telah didelete oleh Facebook dan Youtube

Video ni telah dishare oleh lebih 4 rakan aku di Facebook tapi yang peliknya, video ni menggunakan bahasa yang aku tak paham (dan rakan-rakan aku juga rasanya) malah tiada juga subtitle. Tapi ianya berjaya menyentuh hati ramai orang.


Video tentang situasi hidup sahabat dan saudara kita di Palestin. Doakan mereka tabah menghadapi segala apa yang berlaku dan aku percaya, satu hari nanti, keadaan akan berubah. Syukur dengan keadaan kita di nusantara ni tapi sedarlah, keadaan sekelip mata jer boleh bertukar. Just bersedia mental, fizikal dan yang lebih utama, rohani.

19 comments:

cardiacku said...

Semoga paestina diberikan kejayaan sahabat aamiin

Alya said...

tu laa, sedih tengok video tu :/ haritu pun ada kawan share jugak kat facebook.

afina rahmat said...

hebat betul ujian utk diorang,kan...?

dtg sini =) ..tau tak, xlame lg shoutbox akan dikenakan bayaran..huhuu

♥♥Cikngah♥♥ said...

dh pernah tgk jg :(

amirasyraf said...

Subhanallah,moga2 penduduk di palestin semuanya dilindunga oleh-Nya amin2.

jom komen kat blog FBI
http://www.ifaceblog.co.cc/
kalau sudi,like and follow ;)
lub u!

Pamie said...

sedih tgk video ni..takde perikemanusiaan..sekolah rendah pun kne bom

Original CikTeddy said...

depa xnak kite tau kan?haih

Wadi AR said...

takot tengok bende ni :(

androes said...

Save Paletine..!

Juichi said...

ini arti dari videonya, semoga ini dapat bermanfaat untuk semua:


Copy link nya:

http://translate.google.co.id/?hl=id&tab=wT#auto|id|-Da%20pappa%20ble%20drept%0A-foltes%20det%20som%20om%20jeg%20mistet%20hele%20verden.%0A%0A%0Alivet%20er%20toft.%20veldia%20tou%0Ahun%20kiarer%20ikke%20a%20glemme.%0A%0Akom%20igjen!%0A%0A-jeg%20skulle%20hente%20kl%C3%A6r%20til%20mamma.%0A-kom%20igjen.%20du%20kan%20ikke%20v%C3%A6re%20her.%0A%0ADe%20er%20umenneskelige!%0A%0Ajeg%20skulle%20anske%0A%0Aat%20jeg%20adde%20dodd%20sammen%20med%20dem%0A%0AGAZAS%20TARER%0A

Obat Mandul said...

nice info...

zaty said...

sedih,marah,geram-semunya bercampur. :'(
insya'Allah.semoga palestina kembali aman.terus berdoa . .

Bulan Syurga Firdaus said...

nak menangis rase....ape bantuan kite as saudara islam kn..?Allahuakbar :(

Prabu Sakti said...

itu translating bahasa Norwegian

Pelangsing Tubuh said...

sungguh memilukan...

fuad ansari said...

besar ujian terhadap mereka.. pasti mereka sudah tidak mengimpikan segulung ijazah.. cukup syahid bagi mereka..

jaka pingit said...

terima kasih telah mengunjungi blog saya. insyaalah palestina tak lama lagi akan menjadi wilayah yang damai. tapi ini baru bisa diwujudkan setelah perang dunia tiga.

zul said...

sedihnye tgk..semoga mereka tabah menghadapi ujian dari Allah S.W.T.

Nk Bakrie said...

Sabar untuk saudara-saudara di palestina...

Post a Comment