Thursday, December 15, 2011

Oley! - MatLuthfi mengOleykan Bob Lokman :p

Tadi aku layan facebook, ada 2 orang kawan aku yang share video sama, tajuknya oley! tapi aku tak amik tau lagi, tapi petang ni aku tengok dah 4 orang share. Mesti video ni sesuatu yang bernilai untuk dilihat, aku pun open la video. Video baru lagi tapi statistik die..


View baru 300 tapi yang like dah hampir 3000 haha :p (sebenarnya youtube memang akan berhenti update view sampai 300 untuk video baru sehingga tempoh masa yang tertentu)

Video ni memang terbaik dari segi kualiti gambar, cara penceritaan dan yang lebih penting, pengisian. Ada Bob Lokman tu...rindu nak tengok gelagat dia, akhirnya keluar juga walaupun ni just satu filem pendek. Filem pendek ni turut menampilkan si sengal MatLuthfi. Layan..



 

Aku tak boleh blah tengok muka matluthfi masa dia oley bob lokman. haha Video ni memang best, jauh lebih best daripada video sembang rakyat malah kalau tengok, video sembang rakyat tu banyak yang dislike. Aku pun tak tahu apa motif video tu.

Kepada mereka yang masih merasakan hudud tu kejam, aku sarankan korang untuk teruskan mengkaji, cara perlaksanaan dan lain-lain. Lepas tu, baru korang nilaikan. Jangan nilaikan sesuatu yang kita sendiri tidak ada ilmu tentangnya, sesat jalan la jawabnya.

Aku harap, lebih banyak video macam ni dihasilkan di masa depan. Sembang rakyat pun ada dua part, harap korang buat lebih lagi la.. haha;p

27 comments:

Qil_H0shi said...

bez vide0 nih.,tp komen kat vide0 nih xbez., :)

sharul izam said...

video bagus ramai yang dok komen...

syifaa said...

hikhik.....thanks share vedeo ni... mat luthfi ada yg best

izaRamos said...

and and bila aku visit balik video tuh dh nak cecah 7000 like! awesome :)

download Ebook said...

Keren....kerennn

Tuah Anugerah. said...

Saya sangat suka video spt ini. Harap ada siri2 susulan. Satu cara terkini penyampaian ilmu. Syabas kpd semua yg terlibat.

Free Download said...

hai salam kenal ya dari Indonesia

hazirah kasimon said...

matluthfi memang d bess~ <3

mohdsabrizin said...

Dakwah yg sebegini amat dinanti-nantikan, teknologi adalah sebahagian alat dakwah. Terima kasih admin share info menarik.

TiraPengemis said...

bf saya!! hahha

Cinta Misteri said...

Baru jer share video ni kat FB lepas post entry ni di blog;
http://cintaitumisteri.blogspot.com/2011/12/tomato-kisah-persahabatan-yang-mencari.html

lebih2 lagi kisah lelaki kawin gay sdg berleluasa ni :(

afina rahmat said...

rajin avi dtg blog sy..jom join contest sy..?

jomla 0v0

ANA FARHA said...

video yg bagus n pendekatan yang menarik..

upin said...

nice info

busanamuslim-tanahabang.blogspot said...

hebat n lucu nih video...

Bshokler said...

Canggih

Damar said...

blogwalking

Temah Comeyl -LoL- said...

suka matluthfi! HAHAHAHA

Colourful life said...

dah tgok video nieh.. hehe

FUN and SWEET girl said...

halooooooooooo
salam kenal yah..
kita negara bersebrang.
tambah lagi satu temanku dari malay :)
so glad !!

azila abdullah said...

alah skit je matlutfi...!

Nisa Anissa said...

thx for invite :) blogwalking..

MuaR said...

matluthfi comel di sini ..hehe ..

video ni best laa..oley! :D

Jiwa Islam said...

Assalamualaikum...Video yang baik...izinkan saya ambil dan share pula di blog saya...harap halalkan...terima kasih..

Afzainizam said...

Tidak ada kebaikan bagi pembicaraan kecuali dengan amalan.
Tidak ada kebaikan bagi harta kecuali dengan kedermawanan.
Tidak ada kebaikan bagi sahabat kecuali dengan kesetiaan.
Tidak ada kebaikan bagi shadaqah kecuali niat yang ikhlas.
Tidak ada kebaikan bagi kehidupan kecuali kesihatan dan keamanan


bagusssss video ni lain dari yang lain lahhhh... terbaik

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim kereta

nawza said...

best video nih..bru la jelas skit tntng hudud

Redzyque Ramza Ramli said...

mntk share info...mmg up-to-date blog ko..nice~

Post a Comment