Wednesday, November 30, 2011

Contest Trafik Free

Blog ni baru berusia kurang 2 minggu dan sehingga kini, dah 1400 followers. Terima kasih yang tak terhingga diucapkan kepada semua sokongan. Ramai yang berminat nak dapatkan trafik cam blog ni tapi aku tak mampu nak tolong semua. Rasanya cara yang terbaik untuk aku tolong ialah dengan memilih 3 blog sahaja buat masa sekarang ni dan sebab itulah contest ini diadakan. InsyaAllah trafik korang akan meningkat, bertambah followers dan rakan.


Analytics ni aku install lambat sikit, so mungkin ada ralat data untuk permulaan
Katakan kalau korang iklankan dengan CPC cam google ker, 1 visit jer dah dalam 20sen, kalau 4k visit? Dah RM800. Mahal tu.. So, hadiah yang aku tawarkan ni mahal gak sebenarnya..hehe


Caranya mudah saja, tak perlu post pasal gambar comel korang tengah posing :p. Just buat satu entri pasal Avi atau blog ni, tak perlu panjang-panjang. Satu ayat pun aku terima. Kalau nak kenal aku lebih, boleh tengok-tengok post aku yang sebelum ni. Tak banyak pun, dalam 11 post jer setakat ni. Kalau boleh, janganlah kutuk aku..haha :p Tajuk entri bebas dan sertakan sekali gambar kat bawah beseta link ke blog ni.


Tarikh tutup penyertaan ialah Isnin (5/12/2011) Kepada bakal pemenang-pemenang (3 blog), aku tak janji korang akan dapat ramai followers, semuanya bergantung pada content blog korang tu juga.

Sila tinggalkan link entri penyertaan tersebut di bahagian comment kat bawah. Good luck (^_^)

p/s: bahagian comment ni khas untuk mereka yang dah sertai contest ni. Kalau yang tinggal link tapi tak join, aku dah delete dan akan delete kalau ada lagi yang nak letak sebab susah aku nak check nanti.

Ada ramai lagi yang tak paham pasal contest ni. Korang just tengok link-link yang dah ada kat bahagian komen kalau nak tengok contoh.

Simple jer sebenarnya, buat satu entri pasal blog http://facebookviral.blogspot.com/ atau pasal aku (Avi) dengan letak gambar kat atas dengan backlink. Itu sahaja =)

95 comments:

Rhyn said...

Wow, hebat.
Selamat ya

Semut Senyum said...

waa... bagusnya rasa nak join..tapi mampu kah??

ABC said...

http://abc-awanbiru.blogspot.com

Avi said...

@Semut Senyum - Join la, takde syarat kelayakan pun. Memang niat nak bantu blog lain untuk meningkat naik. (^_^)

Draco said...

Terus semangat....

Nadyra said...

nak join jugak tp xtau lg nak ceta apa. hehe

siti said...

saya join yer..;)
http://penaumi.com/2011/11/contest-trafik-free/

Abang Long said...

Menarik nih!!

Big Boss said...
This comment has been removed by the author.
Big Boss said...

dah post pun. haha

http://akmaju.blogspot.com/

lijah said...

Jom join contest!

alfath24 said...

http://alfath24.blogspot.com

gempaks

Selendang Merah said...

giler gempak kut blog ang...guwa jeles tengok blog ang memang ajaib...

Amal Sweeto said...

mencuba sahaja :)

http://amalinamudzafar.blogspot.com

Aqilah said...

Saya nak join..tour2 la kat blog sy..tgk contentnya..huhu..Thnks

http://aqilah-myinnervoice.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free.html

ella said...

yeay ella join juga ^-^

http://belogella.blogspot.com/2011/12/perkongsian-hot.html

Dorky Guy said...

otai tu..... 2 minggu ramai follower... macam retis laa

tips menulis said...

wah bagaimana tipsnya?

Big Boss said...

Lupa nak letak link post.


http://akmaju.blogspot.com/2011/11/ak-advert-perkongsian-itu-satu-mahmudah.html

busanamuslim-tanahabang.blogspot said...

benar benar hebat...Sukses selalu Thx.

Azie.Fauzi said...

hai hai...

cuba nasib juga tuk contest ni :)

http://ceritatentanghidupbaru.blogspot.com/2011/12/avi-with-contest-free-traffic.html

sahabat said...

huh sahabat pun dah join harap2 tak terlambat lagi la ya,,
jom tgk blog sahabat mantab;
http://sahabatincome84.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free.html

Adam Zulhilmi said...

http://adamzulhilmi.blogspot.com/2011/12/bila-adam-terkejut-tengok-blog-ni-wtf-2.html

ni adam punya.. :) tajuk bebas en? :)

agung said...

great job friend .. :0

Seni Khat Solution said...

saya respek abis mr avi..bukan sebarang orang leh buat trafik camni..

http://seni-khat.blogspot.com/2011/12/1400-rakan-fb-dalam-seminggu-biar-betul.html

Butik Abaya Tini said...

bagus juga ni..

anto11bc-barkom said...

Berkunjung :)

Akhelaken said...

DONE! sila la pilih saya sebagai pemenang bertuah itu,(siap melutut lg ni) Hahaha..

http://akhelaken.blogspot.com/2011/11/assalamualaikum-slmt-sejahtera-kpd.html

Princess Peanut said...

try join boleh ? =)
http://cahayailham23.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free-avi.html

kapal said...

bingunglah awak mana tak tahu soalan blog, newbie hehehe, tank's dah mahu tengok gubuk aku

Kusumantika said...

nak....nak....nak......
ikut.....ikut.....ikut....


http://thousandstemple.blogspot.com/2011/11/facebook-viral-for-islands-of-thousands.html

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

gudluck ya :)

Farid said...

sudah join contest ni...tengok la blog saya ya MR.avi

my blog: http://farid-allinone.blogspot.com/

entry contest: http://farid-allinone.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free.html

Tentang Kita said...

gudluck ya....selamat berblogging

Anak Wak Mail said...

wow!baru 2 minggu??mengkagumkan!

adilahsyazwani said...

http://adilahsyazwaniabdrazak.blogspot.com/2011/12/hari-neh-dyla-jalan-jalan-ke-dunia.html

syifaa said...

as salam...yow! CSI kembali...hehe... dah pon join contest ni.. jangan lupa baca taw.... kalau tak baca...... erk.. ntah...=)

http://cahayacintasyifaa.blogspot.com/2011/12/entri-ini-berbunyi-join-contest-trafik.html

pAiE said...
This comment has been removed by the author.
pAiE said...
This comment has been removed by the author.
pAiE said...

http://luvpaieleogurlz.blogspot.com/2011/12/pe-yg-sy-pikir.html

ps; sy ase nk join but i dont know how...tq...hope you success in whateva you do...fighting!!

k!eRa said...
This comment has been removed by the author.
k!eRa said...

mencube bende baru :)

http://chedennypnyerciter.blogspot.com/2011/12/trafik-free.html

Arfazilah Abka said...

http://www.dreamandreality-aniq.blogspot.com

EmaN said...

1400 followers dlm 2 mggu?? Perghh...hebatnye...sy dh 6 bulan, baru 131 followers..huhu..mcm mane sbnarnye ye nk dapatkan followers ramai?? Yg plg berkesan bg sy stakat ni ialah blogwalking..skali blogwalking mmg ramai visit blog & follow...tapi tu la, kdang2 je blogwalking...xsempat nak selalu...huhu

SaveTheWorld said...

ya.. try ini.. blog udah runing dari thn 2007 lagi folloer still under 100 org..

http://amsran85.blogspot.com/

Amal Sweeto said...

http://amalinamudzafar.blogspot.com/2011/11/fuyooooohhhh.html

Mencuba lagi ,

Alissya_Yana said...

Yana join ye...First time join contest dari Avi

http://nature1002.blogspot.com/2011/12/contest-trafic-free-by-avi.html

Cik Kirana said...

Baru nak melawat blog Avi dan jumpa contest ni.Gud luck utk semua yg join ya.Baguslah Avi buat macam ni.Boleh membantu orang lain.ececeh.;) Tapi saya tak join.Menanti komen kena dlete. :)

hEll MiEy said...
This comment has been removed by the author.
hEll MiEy said...

cmnie erk?
http://ganukitersenyumsokmo.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free-by-avi.html

yoga said...

saya bisa ikut.. ? :)

http://gotgets.blogspot.com/

miss adthnien said...

awak saya join contest nih . just a short post . thanks (:
http://chi8svirus.blogspot.com/2011/12/so-this-my-first-contest-that-i-join.html

SEOsaja.Com said...

Wao... Benarkah?
Kalau berkenan share, maukah kau share trik kamu mengelola blog ini?

ezzahrazib said...

Mau join jugak...

http://ezzahrazib.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-freemau-ke.html

. uffa . said...

:)

http://effatalk-talk.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free.html

Etun Amin said...

alamak..nak join..tapi still tak paham...blh kasi ajar sikit tak...klu blh kasi panduan kat email saya etunz@yahoo.com..

http://etunamin.blogspot.com/

Zeyta said...

dah2... moga sy terpilih...:)

http://edurich2u.blogspot.com/2011/12/siapa-blogger-avi-nak-tau-jom-join.html

Mbah Lalar said...

wah hebat...........

Bagi2 rahasianya duung

TANJUNG RHINOS RC said...

dasat..X smpi 2 mnggu follower dkt 2k.. tahniah2.. :D

Dr Zatiel Ismail said...

join Avi nyer contest. ade pujian dan kutukan juga. baru seimbang kan hihihihi. biarla tak bagi kutuk pon.lagi tak bagi, lagi nak buat ;p
http://duniadentist.blogspot.com/2011/12/contest-traffic-free-by-avi.html

yana said...

hi...untungnya ramai peminat blog awk..hehe

biaz said...

:D

Blogger Blegedes said...

bagus Juga infonya... bisa di buat contoh para pemula nich... salam blogger

Encik Markmiez said...

sudah join ini contest, silakan tengok !
http://markmiez.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free-by-avi.html

lastary said...

i join

http://everyonehavetheirownstory.blogspot.com/

lastary said...

http://everyonehavetheirownstory.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free-by-avi.html

fiey zara malaiqa said...

macam menarik..nak kene curi masa sikit mengarang :)

Ana Benten said...

Saya join juga, silalah tengok belog saya,
http://gedikss.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free-daripada-avi.html

Terima kasih daun keladi, :)

DiDiE eLa said...

join

http://nshuhailahz.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free.html

BilaSiComelMenaip said...

erk .nak join .tapi taktau lah carenye betul ker tak ..

http://bilasicomelmenaip.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free.html

kalau salah cakap tau :D

kis said...

best..sy join yek

http://merpatipurple-kis.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free.html

cuterosse said...

please..follow me back..huhu..

Ekkem Spark said...

da join bro. english review untuk bro. buat kelainan sikit, market niche bro pun akan pelbagai. Harap2 dapat jadi antara 3 blogger betuah tu :)

http://iepov.blogspot.com/2011/12/1400-follower-within-two-weeks-of.html

afzalsukasuki said...

Avi aku pun dah join :) Harap aku antara 3 yang bertuah tu :)

http://afzalsukasuki.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free-blogger-avi.html

Pamie said...

dah join..dah kipas baik2 punya..hehe..

http://pami3.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free-dari-blogger-avi.html

N@SIQUE said...

baru join ja sat nie tadi...blogger Avi memang ensem la sebab wat segmen nie....:D,hehehe

Selamat Tinggal Dunia ©: Blogger "Luar Biasa"1400 Follower Hanya Blogging 2 Minggu

Azhafizah[フィザ] said...

gudluck semua and avi too..all the best ^_^

anamizu said...

wahhh ramai yg konfem tertarik psl nih..
gud luck smua & utk AVI jugak ;)




luv,
cik ana

Izz Faizah said...

salamm...nak join nak join!
baru perasan last day, cepat2 izz join..
hehe..
ni link ke blog izz..

http://tik-toktik-tok.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free-wee.html

moonie said...

http://moonieslife.blogspot.com/2011/12/contest-ari-ahad.html

Zar_ita J said...

hai.... suke suki join... =)

http://zarinijunita.blogspot.com/2011/12/sape-avi.html

Ezzattie said...

salam kenal Avi. dengan muka tak malu, join jugak ye

http://missezzat.blogspot.com/2011/12/blogger-misteri-tapi-cool.html

nurmujahidah said...

muja join,, harap2 dapat jadi one of the lucky contestant,, follow and support you :D
http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free-dari-avi.html

myu said...

Salam perkenalan :) Myu join http://violetrosesmyu.blogspot.com/2011/12/contest-trafik-free-perkongsian-hot-di.html

myoliza said...

wow,..sungguh hebat dan luar biasa,...dlm masa seminggu dh 2k followers.congrats Avi.

vianjb said...

sngat mengagumkan

J@i said...

http://zainahsenin.blogspot.com/2011/12/kagum-yang-melampau-untuk-budak-avi-ni.html

kagummmmmmmmmmm gak!!!

Cik tikah said...

ko guna jampi ke ape? haha..

lastary said...

tarikh dah tutup..sape yg menang ni..haa

Cik Aina said...

eh dah tutup ? hmmmm :(
http://cokladd.blogspot.com/2011/12/phewittt.html

Encik Markmiez said...

sape menang? sila angkat kaki..

Raihan Mahmood said...

terlambat sudah :(

raden said...

numpang exis aja gan
bwitv.blogspot.com

ohcikgu said...

wahh..terertnya..2 minggu..dah beribu follower.

Alya said...

Wahh

Post a Comment