Monday, November 21, 2011

Malaysia Vs Indonesia - Final Sukan SEA ke 26

Video ni dikongsikan oleh 2 orang rakan aku, video teaser perlawanan akhir antara Malaysia dan Indonesia yang akan dilangsungkan pada jam 8.30 malam waktu Malaysia.


Kalau korang baca komen-komen yang ada kat video tu, ramai sebenarnya yang sukakan perdamaiaan, tapi ada la beberapa orang yang masih hina menghina, benci membenci. Bukan marah, tapi aku kesian aku tengok mereka, tiada kesedaran dan orang-orang macam ni la yang sebenarnya mudah untuk diperalatkan. Anyway, good luck untuk Harimau Muda malam ni, menang atau kalah anda tetap wira kami semua :)



**UPDATE: Malaysia menang sebentar tadi dengan penentuan sepakan penalti (4-3) setelah mengharungi perlawanan sehingga masa tambahan dengan jaringan kekal 1-1.

Aku sebenarnya dah amat-amat puas hati dengan permainan Harimau Muda tadi walaupun menerima asakan hebat dari Indonesia pada 10 minit pertama, tetapi Harimau Muda tenang dalam menyerap asakan. Kalau Harimau Muda kalah tadi, aku tetap akan berbangga dengan mereka. Tahniah untuk Team Malaysia dan kepada rakan-rakan kami, Team Indonesia jangan bersedih, semoga kita jumpa lagi di lain hari :)

24 comments:

Schumy At said...

For Indonesian win or lose it doesn't matter since our team gave their best performance ^^... For the owner this blog,thx 4 ur visit dude^^

Abdul Sidik said...

ayo jungjung tinggi nilai-nilai persahabatan...

Andrey Kusanagi said...

thx sob atas infonya,,,,
mampir sob di AndreyKusanagi.Com

AZRUL AZMI said...

nice blog.... I LOVE MALAYSIA....

azu said...

yeay menang :)

MARETHA said...

nice video... but you should not make videos that are insulting Indonesia, the title of the video written seagames 26 th but you are not the overall winner segames because Indonesia won more gold medals than Malaysia

Prayoga Teguh said...

Huhu, Indonesia kalah di Final! :(
Tapi Alhamdulillah juara Umum Sea Games! hehe

Itu Aku said...

MAlaysia menang ibu segala emas SUkan Sea 2011
kalah mng adat permainan
apapon tahniah buat pemain kita
cayok2

aexindo said...

ada menang ada kalah. tentunya sudah menjadi hukum dalam pertandingan.
yang paling penting adalah saling belajar, jadikan kekalahan hari ini sebagai pelajaran berharga untuk sebuah kemajuan.

selamat buat Malaysia & wake up buat Indonesia....

salam kenal.

NUR AIN AZMAN said...

im proud to be Malaysian

* follow u

cha fluppy said...

^^ congratz for Malaysia.. kalah menang biasa.. jangan jadikan itu bahan untuk saling bermusuhan.. just the game.. :)
sea games di bentuk untuk mempererat persaudaraan dan persahabatan di negara2 asia tenggara..
bodoh sekali rasa nya memperolok2 negara lain.. padahal banyak warga negara itu yg tidak tahu menau dan tak berdosa..

itsme said...

stop rasisme hidup perdamaian...
this is the game...
there is win and lose
that's the rule...
anyway thx for visit...

Kita Sehat said...

malaysia memang bagus, bagus pembinaan sepak bolanya, sudah lama bersma,, dan punya pemain yang bagus,, Indoensia baru 4 bulan bersama tapi sudah mampu masuk final, kami punaybanayk pemain, tapi para pemimpin kami selalu bertikai tanpa mengurus sepak bola,, good job for malaysia,,

iksan ramadan said...

congrat for malaysia :)

namarappuccino said...

Congrat buat Malaysia. ^_^

Dan setidaknya masih ada orang-orang seperti kita yang sama-sama santun dalam hubungan antara Malaysia dan Indonesia.

Salam persaudaraan.

Lain kali, Indonesia dan Malaysia mungkin akan bertemu lagi di sepakbola, dan akan tetap seru seperti biasa.

rofiq said...

yuk junjung tinggi rasa persaudaraan.... KITA BISA

ardi_green said...

Sepakat sekali "jika di lihat dari akar sejarah" tidak ada yang memisahkan Indonesia malayasia, apalagi Malaysia indonesia- Negara Muslim Yang besar..alquran mengajarkan sesama muslim itu bersaudara, mari kembali ke alquran'an dan sunnah...Jangan Telalu mudah terpengaruh Politik BARAT Kita sudah di jajah dari nenek moyang hingga sekarang Broo... Barat Sana yang menjadi lawan bersama...

RIE inspirasi said...

i like your think ways

Anonymous said...

indonesia walaupun kalah di sepak bola , tapi indonesia menjadi juara umum . indonesia pasti BISA !!!!

dcacad said...

yeah. congrats malaysia.
:)

EAGLEEYEINDONESIA said...

like this....kutipan yang bagus untuk di contoh

firman said...

betul itu qt (indonesia dn malaysia) tetap bersaudara,apalagi saya seorang muslim saya sangat mencintai saudara saya semua yang muslim yang ada di malaysia. ....qt tetap satu....

Fiena + Qiena said...

jum join GA ni , hadiah lumayan giler . cepat join ^^ http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.com/2011/11/mak-dara-fabulous-giveaway.html

HDShop said...

Win or lose that's just a game. Both of team showing us a greatz game.

Post a Comment