Saturday, November 19, 2011

Rokok Dan Kopiah

Video ni telah dikongsikan oleh sekurang-kurangnya 2 rakan aku di Facebook. Drama pendek tentang perubahan seorang yang jauh dari tuhannya untuk kembali kepada-Nya dan video ni dihasilkan oleh Matluhtfi, antara top Video Blogger kat Malaysia. Layan...



Anyway, Rokok adalah HARAM dan telah dikeluarkan Fatwa oleh Jakim: http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/merokok-dari-pandangan-islam





Benda ni pun pernah jadi viral dulu tapi aku tau, ramai yang tak amik kisah sangat, sebab apa? Sebab ustaz-ustaz, imam-imam pun ada yang merokok.. apa de hal? haha. Bagi aku, sesuatu yang haram tu akan kekal haram walaupun ramai orang yang mengamalkannya. Pikir-pikirkan dan selamat beramal :)

13 comments:

FiQaH said...

selamat berblogging..=)

cik Q said...

yes ! Mathlutfi memang terbaik . Banyak sangat org post psal filem pendek ni :)

Arm'z said...

Tahniah... Selamat datang ke dunia blogging.. Harapnya usaha ini akan berterusan... Terima kasih juga sbb sudi singgah blog saya.... Sebagai penghargaan.. saya follow blog awak tau...

Reviews Expert said...

Very nice post. all the best.

miss oat said...

nice entry...!!!
biasakan yang betul...betulkan yg biasa...
say no to ciggarette...heee

Toko Bunga Alam said...

nice topic :) good lah..

alia zainol said...

1001 meanings in the video :)

★ NuNa ★ said...

terbaikk aa blog nie !!! penuh dgn info

lee-za said...

begitu menghiburkan video2 yg dihasilkan Matlutfi ni...akak suka...hilang stress sekejap...nice blog dik

Pindot said...

I really appreciate your blog.. I like to visit for more article and updates..=)

Mahmud said...

menarik. bagus untuk dilihat dan disimak. idealnya memang tidak merokok. salam hangat dari sini. tabik

bajukurung said...

slm ukhwah...menarik dan tertarik...

Ade Perdhana said...

boleh nih postnya..

Post a Comment